Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: на Хмельниччині ефективно працює система «Автодозвін» щодо інформування платників по податковому боргу

опубліковано 20 жовтня 2021 о 13:02

На сьогодні в області запроваджено інформування боржників щодо наявності податкового боргу через систему «Автодозвін» та направлення повідомлень на електроні скриньки платників податків. Дізнатися про стан розрахунків з бюджетом у форматі онлайн можна через Електронний кабінет платника. Це зручно і оперативно.

З такої цікавої новинної інформацію розпочали чергову робочу зустріч заступник начальника Головного управління ДПС у Хмельницькій області Валерій Коновальчук та начальник управління по роботі з податковим боргом Оксана Дмитрієва з керівниками економічно активних підприємств-боржників.

Щодо оперативної статистики, то Начальник управління по роботі з податковим боргом Оксана Дмитрієва у своєму коментарі акцентувала увагу на тому, що до початку року податковий борг до зведеного бюджету зменшено на 111,4 млн грн, у т.ч. до державного бюджету - на 81,0 млн грн, місцевих – 30,3 млн гривень. За вересень загальний податковий борг зменшено на 981,3 тис. грн, при наявності новоствореного податкового боргу по фізичних особах в сумі 14,7 млн гривень. Загальна кількість боржників (юридичні + ФОП, громадяни) по області становить 83056, у т.ч. юридичні особи – 1104. За останні два місяці кількість боржників збільшилась на 60,4 тисяч осіб, у тому числі 50 тисяч - це громадяни та 9,6 тисячі - фізичні особи підприємці.

Щодо оперативної статистики, то з початку року в області податковий борг до зведеного бюджету зменшено на 111,4 млн грн, у т.ч. до державного бюджету - на 81,0 млн грн, місцевих – 30,3 млн гривень. За вересень загальний податковий борг зменшено на 981,3 тис. грн, при наявності новоствореного податкового боргу по фізичних особах в сумі 14,7 млн гривень. Загальна кількість боржників (юридичні + ФОП, громадяни) по області становить 83056, у т.ч. юридичні особи – 1104. За останні два місяці кількість боржників збільшилась на 60,4 тисяч осіб, у тому числі 50 тисяч - це громадяни та 9,6 тисячі - фізичні особи підприємці.

Як зазначив у коментарі за результатами зустрічі заступник начальника ГУ ДПС в області Валерій Коновальчук, з метою скорочення податкового боргу податківці спільно з органами місцевої влади постійно проводять зустрічі з керівництвом найбільших підприємств-боржників. Адже ці додаткові надходження, направляються на виконання важливих на сьогодні соціальних зобов’язань перед громами та громадянами.

«Комунікація з платниками сприяє формуванню у них належного рівня податкової культури та громадської свідомості з метою підвищення рівня добровільної сплати платежів до бюджету, усвідомлення неминучості відповідальності та застосування законодавчо встановлених санкцій за несвоєчасну сплату податкових зобов’язань. Тут важливим також є аспект упередження податкового боргу та налаштування платника на добровільну сплату податків», - розповів Валерій Коновальчук.

У цьому зв’язку варто нагадати, що одноразове добровільне декларування активів фізичних осіб, що стартувало 1 вересня 2021 року, як один із ключових моментів реальної легалізації активів та створення умов для отримання громадянами доходів  у правовому полі і сумлінної сплати податків.