Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: популяризація одноразового добровільного декларування стала топ темою у Шепетівській ДПІ

опубліковано 20 жовтня 2021 о 10:07

Зважаючи на поглиблений інтерес до платників до інформаційної кампанії з популяризації одноразового добровільного декларування, у Шепетівській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Хмельницькій області системно працюють над роз’ясненням положень Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

У ході інформаційно-комунікаційних заходів роз’яснюються обговорено законодавчі норми, що визначають перелік активів, які слід декларувати та які відомості слід зазначати в одноразовій спеціальній декларації, ставки та строки сплати збору з одноразового добровільного декларування, приклади заповнення форми одноразової добровільної декларації та порядок її подачі через Електронний кабінет платника.

«Люди хочуть бути обізнаними зі основними положеннями податкової амністії і водночас прагнуть змін до кращого, які може дати детінізація економіки, сегментом якої є податкова амністія. Безумовно, що право на участь в одноразовому добровільному декларування активів має бути використано тими громадянами, які відповідно до закону є потенційними декларантами. Але першочерговим етапом у цьому важливому процесі є володіння інформацією по суті справи», - наголосила Валентина Ординська.