Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: податківці Хмельницького активно роз’яснюють платникам практичні аспекти застосування законодавства

опубліковано 19 жовтня 2021 о 11:26

Зважаючи на чималий потік відвідувачів, у Центрі обслуговування платників Хмельницької здійснюються заходи з роз’яснення чинного податкового законодавства, надання консультацій з його застосування та діяльності бізнесу у правовому полі.

У ході спілкування акцент робиться на сплаті майнових податків. Зокрема, громадянам роз’яснюються підстави для нарахування плати за землю (земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності), податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки,транспортного податку та недопущення появи податкового боргу.

Ще однією темою для роз’яснення є положення Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

«Людей цікавить багато аспектів адміністрування та сплати податків насамперед тому, що вони прагнуть сумлінно виконувати цей громадянський обов’язок. Що стосується права на одноразове добровільне декларування активів, то це також питання для ознайомлення та розуміння. Адже це шанс легалізувати неоподатковані доходи та можливість використовувати їх без застережень у майбутньому», - зауважила учасник зустрічей провідний фахівець Хмельницької ДПС Оксана Череповська.