Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Актуально: у Центрі обслуговування платників на Ізяславщині активно обговорюють податкові новації

опубліковано 13 жовтня 2021 о 09:54

За участі начальника Ізяславської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Олексанри Семендяк, представників ОТГ та підприємців відбулась конструктивна розова щодо одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб. Також присутні обговорили особливості застосування РРО/ПРРО, новації податкового законодавства та погашення податкового боргу.

Зокрема йшлося про те, що з 1 вересня 2021 року громадяни України матимуть право задекларувати активи, з яких не були сплачені податки, та таким чином легалізувати їх. Ця можливість надана нормами закону про проведення одноразового добровільного декларування.

«Декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування. Це –  фізичні особи - резиденти, у тому числі самозайняті особи, та фізичні особи – нерезиденти України, які на момент отримання об'єкту декларування були резидентами і які є чи були платниками податків», - розповіла Олександра Семендяк.     

Декларація подається до центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну податкову політику, безпосередньо платниками в електронній формі засобами Електронного кабінету.

За запитання платників податківці надали вичерпні кваліфіковані відповіді.