Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Актуально: начальник Деражнянської ДПІ розповів платникам про податкову амністію

опубліковано 12 жовтня 2021 о 16:46

Начальник Деражнянської ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Олександр Ломай провів зустріч з платниками податків за темою одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб.

Під час заходу обговорювалися нововведення Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

«Одноразове добровільне декларування активів фізичних осіб є надзвичайно актуальним, адже держава дає можливість громадянам повернути кошти та інші активи у легальний обіг. До того ж – це дуже цивілізований і демократичний формат», – наголосив Олександр Ломай.

Посадовець детально розповів присутнім, що таке добровільне декларування активів, хто є декларантами, які існують обмеження та заборони, які об’єкти не можуть бути задекларованими.

Олександр Ломай зауважив, що декларація подається безпосередньо декларантом в електронній формі засобами електронного зв’язку через електронний кабінет з 01 вересня 2021 року до 01 вересня 2022 року. Крім того, проінформував присутніх щодо функціонуючих електронних сервісів ДПС та інших можливостей сервісу «Електронний кабінет».

Керівник податкової інспекції наголосив, що приклади заповнення Декларації розміщено у банері «Одноразове добровільне декларування» на вебпорталі Державної податкової служби України.

Крім того обговорено питання виконання плану бюджетних надходжень за жовтень, залучення додаткових резервів наповнення місцевого бюджету, сплати майнових податків, погашення боргу.