Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#На_часі: податкова амністія – цивілізований спосіб легалізації активів

опубліковано 28 вересня 2021 о 16:37

Начальник Городоцької ДПІ Наталія Хорошова під час відвідування платниками податків інспекції відповідає на їх запитання щодо застосування чинного податкового законодавства.

Актуальними є запитання щодо основних положень Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Наталія Хорошова повідомила платникам податків що таке одноразове (спеціальне) добровільне декларування фізичними особами належних їм активів, який порядок сплати одноразового збору до бюджету, які саме фізичні особи можуть бути та які не можуть бути декларантами, а також які активи слід декларувати та які відомості слід зазначати в одноразовій спеціальній декларації.

Наголосила на тому, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається безпосередньо декларантом в електронній формі через електронний кабінет платника http://cabinet.tax.gov.ua