Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Прямі_контакти: податківці з представниками фінансового управління Шепетівської міської ради обговорили нагальні питання сьогодення

опубліковано 27 вересня 2021 о 16:23

З метою налагодження взаємодії з територіальними громадами, збільшення надходжень до місцевих бюджетів, працівниками Шепетівської ДПІ  Головного управління ДПС у Хмельницькій області здійснено ряд навчально-організаційних заходів у громадах з питань користування сучасними електронними сервісами та процесів адміністрування податків та зборів.

Так, начальник Шепетівської ДПІ Валентина Ординська провела робочу зустріч із працівниками фінансового управління Шепетівської міської ради. Разом з старшим державним інспектором Ігорем Стецюком вони організували навчання по застосуванню покрокових рекомендацій щодо отримання місцевими фінансовими органами звітності в розрізі джерел доходів та звітності в розрізі платників податків - юридичних осіб про суми нарахованих та сплачених податків та/або зборів, суми податкового боргу та надмірно сплачених до місцевих бюджетів податків та/або зборів на відповідних територіях. 

Валентина Ординська зауважила на необхідність отримувати громадами звітність у розрізі джерел доходів щомісяця, не пізніше 10 числа місяця, що настає за звітним станом на 1 число наростаючим підсумком спочатку року, відстежувати отримання за формою 2 та на інші нюанси.

Відповідно до вимог статті 12 Податкового кодексу України з 01 січня 2021 року ДПС запроваджено електронне інформування територіальних громад через Електронний кабінет у розрізі джерел доходів про суми нарахованих, сплачених податків, сум податкового боргу та надмірно сплачених сум, а також на запити територіальних громад у розрізі платників податків - юридичних осіб.

Під час зустрічі обговорено питання пошуку резервів наповнення місцевих бюджетів, покращення ефективності адміністрування місцевих податків і зборів.

Валентина Ординська роз’яснила для працівників фінансового управління положення одноразового (спеціального) добровільного декларування, яке стартувало з 1 вересня 2021 року й триватиме цілий рік, до 1 вересня 2021року. Зауважила, що громадяни України, які мають активи, що не були оподатковані належним чином, можуть добровільно пройти одноразове (спеціальне) декларування, сплатити одноразовий збір та легалізувати активи. Податкова амністія розповсюджується, зокрема, на такі активи у вигляді грошових коштів, валютних цінностей, цінних паперів, рухомого та нерухомого майна в Україні та за кордоном.