Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: в приміщенні Війтовецької об’єднаної територіальної громади відбулась сесія селищної Ради

опубліковано 23 вересня 2021 о 14:27

На сесії був присутній начальник Волочиської  ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Анатолій Саланський, який ознайомив депутатів із введенням в дію Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (далі - Закон № 1539). Цей Закон  вносить низку змін як до Податкового Кодексу України (далі - Кодексу), так і до інших законів України.

Зазначено, що з 01 вересня 2021 року громадяни мають право задекларувати свої активи, з яких не були сплачені податки і таким чином легалізувати їх.

Декларація подається виключно в електронному вигляді з 01.09.2021р. до 01.09.2022р. через Електронний кабінет платника з накладенням кваліфікованого електронного підпису.

Саланський А.М. акцентував увагу присутніх, що подача одноразової (спеціальної) добровільної декларації є правом , а не обов’язком фізичної особи. Декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності у випадку декларування таких активів.

Також присутні обговорили особливості застосування РРО/ПРРО, новації податкового законодавства.