Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про «нульове» декларування під час зустрічі в Теофіпольській ДПІ

опубліковано 23 вересня 2021 о 17:00

Начальник Теофіпольської ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Валентина Грицаюк проводить робочі зустрічі з керівниками фермерських господарств та громадянами.

На зустрічі учасники розглянули питання щодо сплати податку на доходи фізичних осіб сільськогосподарськими товаровиробниками за оренду землі, яка використовується під паями, сплати податку на доходи фізичних осіб «одноосібниками» в розрізі старостиних округів та використання землі, яка знаходиться в постійному користуванні, а також вжиття заходів до роботодавців, які виплачують заробітну плату працівникам нижче мінімального рівня, встановленого законодавством.

У свою чергу Валентина Грицаюк поінформувала присутніх про положення Закону України від 15 червня 2021 року № 1539 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

За її словами, одноразове (спеціальне) добровільне декларування, що проводиться з 01 вересня 2021 року та триватиме до 01 вересня 2022 року виключно, передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) декларування протягом тридцяти календарних днів з дати подання декларації.

При цьому декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності у випадку декларування таких активів.

Подання одноразової декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи.