Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#На_часі: в Новодунаєвецькій ОТГ відбулося засідання виконавчого комітету

опубліковано 24 вересня 2021 о 11:44

За ініціативи начальника Дунаєвецької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Наталії Баранюк відбулось засідання виконавчого комітету Новодунаєвецької ОТГ, на якому обговорено ряд податкових новацій.

Актуальними були питання щодо сплати майнових податків. Посадовець розповіла присутнім про підстави для нарахування плати за землю (земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності), податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки,  і транспортного податку. Також розглянуто норми законодавства про існуючі пільги щодо сплати таких податків. Наголошено на важливості наповнення місцевого бюджету, з якого відбувається фінансування будівництва шкіл, лікарень, ремонту доріг та інших важливих для громади сфер.

Наталія Баранюк  ознайомила громадян про введення в дію Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету», де

зазначено, що з 01 вересня 2021 року громадяни мають право задекларувати свої активи, з яких не були сплачені податки і таким чином легалізувати їх.

Декларація подається виключно в електронному вигляді з 01.09.2021р. до 01.09.2022р. через Електронний кабінет платника з накладенням кваліфікованого електронного підпису.

Також присутні обговорили особливості застосування РРО/ПРРО, електронні сервіси Державної податкової служби України, легалізація найманої праці, тощо.