Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Актуально: відбулася чергова зустріч-нарада податківців з керівництвом Гвардійської сільської ради

опубліковано 23 вересня 2021 о 11:17

За ініціативи начальника Хмельницької ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Анатолія Щепанського відбулася зустріч з керівництвом Гвардійської сільської ради щодо проведення роз’яснювальної роботи серед мешканців громади стосовно необхідності своєчасної оплати податкових зобов’язань з податку на майно з фізичних осіб, визначених у податкових повідомленнях рішеннях. Особливий акцент зроблено на проведенні одноразового (спеціального) добровільного декларування, порядок та правила подання декларацій, ставки оподаткування

Очільником ДПІ запропоновано під час зустрічей в населених пунктах громади здійснювати моніторинг суб’єктів підприємницької діяльності, що фактично займаються реалізацією підакцизних товарів та проведення звірки щодо декларування ними зобов’язань зі сплати акцизу; здійснювати моніторинг суб’єктів підприємництва, які ведуть підприємницьку діяльність на території ОТГ, але не є зареєстрованими в ЄДР; проаналізувати розміщення на території ОТГ (здійснюють діяльність) відокремлених підрозділів юридичних осіб, які зареєстровані не на території ОТГ та наявності сплати належних платежів до бюджету ОТГ такими відокремленими підрозділами.

Відтак з метою збільшення надходжень до місцевого бюджету пропонуємо провести: інвентаризацію майна та активів на території громади; проведення нормативної грошової землі, перегляду договорів оренди та мінімальних ставок оренди (майна землі) згідно чинного законодавства; покращення взаємодії щодо максимально достовірного визначення бюджетних призначень, адекватності цих показників соціально-економічним тенденціям регіону та найбільш ефективного використання бази регіону.

Окрім того, йшлося про одноразове (спеціальне) добровільне декларування, яке стартувало з 1 вересня 2021 року й триватиме цілий рік, до 1 вересня 2021року. Громадяни України, які мають активи, що не були оподатковані належним чином, можуть добровільно пройти одноразове (спеціальне) декларування, сплатити одноразовий збір та легалізувати активи. Податкова амністія розповсюджується, зокрема, на такі активи у вигляді грошових коштів, валютних цінностей, цінних паперів, рухомого та нерухомого майна в Україні та за кордоном.

Ця можливість надана нормами Закону України від 15 червня 2021№1539-ІХ “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету”.

Декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування. Декларація подається безпосередньо платниками податків через Електронний кабінет. Перед поданням одноразової декларації платник має розмістити кошти в національній або іноземній валютах на спеціальному рахунку, що може бути відкритий в банках України.