Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#На_часі: Чемеровецькі податківці популяризують право громадян на податкову амністію

опубліковано 13 вересня 2021 о 16:34

Відбулася робоча зустріч начальника Чемеровецької ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Валентина Гнатовська з громадянами та платниками податків з питань застосування норм Закону України від 15 червня 2021 року №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Валентина Гнатовська розповіла про основні нюанси проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів, з яких не були сплачені податки і збори. А також наголосила, що таке декларування проводиться з 01.09.2021 року до 01.09.2022 року. Декларанти матимуть право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належать, та з яких не були сплачені податки і збори до 1 січня 2021 року. При цьому у декларації не зазначаються джерела одержання (набуття) декларантом об’єктів декларування.

Наприкінці зустрічі очільниця наголосила, що одноразова добровільна декларація подається декларантом виключно в електронній формі. Крім цього, посадовиця розповіла про гарантії, які надає держава громадянам, що скористаються податковою амністією, зокрема це можливість цивілізовано легалізувати активи та без застережень використовувати такі активи в майбутньому і мати сформовану позитивну податкову історію.

Крім цього, обговорили питання наповнення платежів до місцевого бюджету, необхідності вчасної сплати майнових податків, від яких залежить наповнення місцевого бюджету та благополуччя громади. Також порушили питання застосування реєстраторів розрахункових операції та ПРРО та подання декларацій про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки.