Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#На_часі: податківці активно роз'яснюють хмельничанам особливості добровільного декларування

опубліковано 08 вересня 2021 о 15:38

Податківці Хмельницької ДПІ продовжують роз'яснювати громадянам основні аспекти запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету.

Під час зустрічі провідний фахівець податкової інспекції Оксана Череповська проінформувала присутніх про основні норми Закону України від 15.06.2021 № 1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Зокрема, вона розповіла що з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року громадяни мають можливість задекларувати активи, отримані за рахунок доходів, податки з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі.

Податківець повідомила про те, які громадяни мають  право скористатись так званою «податковою амністією», розповіла які об’єкти підлягають декларуванню, та за якими ставками оподатковуються активи. Зазначила, що процедура одноразового декларування є добровільною для платників податків та надала присутнім інформаційні матеріали з даного питання.