Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: сумлінна сплата податків – цивілізований підхід до побудови громадянського суспільства

опубліковано 20 серпня 2021 о 10:11

                 

В Новій Ушиці відбулася масштабна зустріч керівників ОТГ, підприємств, організацій, громадян щодо обговорення практичних питань застосування чинного законодавства з метою забезпечення соціально-економічного розвитку громади.

 

У робочій зустрічі з доповіддю стосовно сумлінної сплати до бюджетів податків і зборів взяв участь начальник Новоушицької ДПІ Григорій Гребенюк.

 

Під час зустрічі йшлося про неможливість застосування неоформленої найманої праці суб’єктами господарювання краю, про ризики таких трудових відносин для роботодавця, про соціальну незахищеність неоформленого працівника, також наголошувалось на необхідності виплати заробітної плати не менше встановленого мінімального розміру.

 

Керівник податкової служби краю розповів про важливість вчасної сплати податків для розвитку громади та виконання державою своїх функцій; закликав суб’єктів господарювання погасити існуючий податковий борг. Також відповів на запитання присутніх щодо нарахування та сплати акцизного податку, майнових податків, особливостей застосування РРО/ПРРО, вкотре наголосив на перевагах застосування сучасних електронних сервісів податкової служби.

Григорій Гребенюк з метою популяризації новацій Податкового кодексу України в частині запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету, пояснив суть одноразового добровільного декларування, які саме фізичні особи можуть бути та які не можуть бути декларантами такого декларування, а також які активи слід декларувати та які відомості слід зазначати в одноразовій спеціальній декларації.

«Податки – це ціна, яку ми платимо за можливість жити в цивілізованому суспільстві» – зазначив Григорій Гребенюк.