Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_контакти: у Маківській громаді відбулась чергова зустріч податківців з підприємцями з приводу законодавчих новацій

опубліковано 19 серпня 2021 о 17:11

Чергову зустріч з підприємцями Маківської об’єднаної територіальної громади провела начальник Дунаєвецької державної податкової інспекції Наталії Баранюк. Порядок денний обговорення стосувався роздрібного продажу підакцизних товарів, застосування РРО та програмних РРО, популяризації податкової амністії.

Зокрема, Наталія Баранюк наголосила підписаний Закон України від 15.06. 2021 №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» дозволить громадянам, які ухилялися від сплати податків, розкрити свої справжні доходи і задекларувати активи з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року, уникнувши при цьому покарання.

Платники зможуть один раз подати добровільну декларацію із зазначенням активів, щодо яких не були сплачені податки і збори до 1 січня 2021 року. Якщо громадянин сплатить всі необхідні збори, йому гарантують звільнення від відповідальності за порушення податкового законодавства.

Також під час зустрічі присутні обговорили порядок застосування РРО платниками податків, а також належне виконання територіальними громадами обліку та інвентаризації земельних ділянок й об’єктів нерухомості, що у свою чергу забезпечить додаткові надходження до їх бюджетів.

«Робочі зустрічі податківців з представниками органів місцевого самоврядування, з жителями громад створюють хороші умови для роз’яснення законодавчих норм та новацій, вирішення проблемних питань, а також відповідного збільшення надходжень до бюджету громади. Що стосується одноразового добровільного декларування активів фізичними особами, то це реальна, визначена законом, можливість легалізувати доходи і отримати при цьому позитивну податкову історію. Шанс, який потрібно використати», - наголосила керівник ДПІ Наталія Баранюк.