Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Актуальний_формат: актуалізація легалізації «тіньової» зайнятості населення на території Ярмолинецької громади

опубліковано 18 серпня 2021 о 10:51

У форматі «круглого столу» відбулося чергове засідання робочої групи зі сприяння легалізації «тіньової» зайнятості населення та «тіньової» заробітної плати Ярмолинецької селищної ради. Засідання пройшло під головуванням селищного голови Андрія Шутяка. У роботі робочої групи взяла участь начальник Ярмолинецької ДПІ Світлана Павлюковська.

На завіданні обговорено питання погашення податкового боргу із земельного податку із фізичних осіб та перереєстрації суб’єктів господарювання, які здійснюють підприємницьку діяльність на території Ярмолинецької селищної ради, але зареєстровані поза її межами.

З метою проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи того ж дня робочою групою було здійснено обхід 25 суб’єктів господарювання, які займаються торгівлею і розташовані в центрі смт Ярмолинці. В ході обходу виявлено  суб’єкти господарювання, які здійснюють свою діяльність з порушенням чинного законодавства. Їм надано роз’яснення і попереджено про необхідність усунення виявлених порушень.  При цьому організатори повідомили, що такі обстеження в подальшому проводитимуться систематично.

«Прямий контакт з роботодавцями та найманими працівниками плюс актуальний формат спілкування може забезпечити відповідний результат. Податкова служба актуалізує обговорювані питання детінізації праці і надає конкретні роз’яснення з цього приводу, наголошуючи водночас на ще одній важливій темі, - одноразовому добровільному декларуванні активів фізичних осіб. Важливо, що за всіма напрямками маємо підтримку активу територіальної громади», - розповіла Світлана Павлюковська.