Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Податкова_амністія: у Лісогринівецькій громаді обговорено механізм реалізації одноразового добровільного декларування

опубліковано 13 серпня 2021 о 08:56

З метою популяризації кампанії з детінізації доходів та підвищення податкової культури через запровадження системи одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб проведено виїзну зустріч податківців з керівництвом Лісовогринівецької сільської ради.

У ході зустрічі розглядались особливості Закону України від 15 червня 2021 року № 1539 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

«Закон врегульовує особливості застосування одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб. Одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться з 01 вересня 2021 року до 01 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування. Тому громадяни, а тим паче потенційні декларанти повинні бути обізнаними з цією законодавчою новацією», - зауважив заступник начальника Хмельницької ДПІ Іван Чмелюк

Також у ході зустрічі розглядалось питання декларування доходів громадян, у власності або користуванні яких є значні площі земельних ділянок та спецтехніка для їх обробітку (трактори, комбайни та ін.), для подальшого залучення їх до декларування доходів. При цьому звернуто увагу на актуальності продовження роботи з інвентаризації землевласників, землекористувачів й надання уточненої інформації щодо власників земельних ділянок та їх адрес.

Також обговорено питання сплати ПДФО за місцем провадження господарської діяльності, переваги подання звітності в електронному вигляді та отримання електронного цифрового підпису..

«У ході зустрічі обговорено важливі питання для розвитку та фінансового забезпечення громади. Учасники діалогу з цікавістю сприйняли роз’яснення стосовно початку з 1 вересня цього року одноразового (спеціального) декларування активів фізичних осіб. І важливо, що на сайті громади разом з повідомленням про зустріч з податківцями з’явилась презентація по темі податкової амністії»,- зазначив у коментарі заступник начальника Головного управління ДПС у Хмельницькій області Вячеслав Семенюк.