Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: особливості застосування одноразового добровільного декларування обговорили у Смотрицькій громаді

опубліковано 12 серпня 2021 о 09:23

За ініціативи начальника Дунаєвецької ДПІ Наталії Баранюк відбулась робоча зустріч  із начальником фінансового відділу Смотрицької селищної ради Олегом Атаманчуком. Йшлося про налагодження механізмів співпраці та популяризації законодавчих податкових новацій.

Посадовець зазначила, що з 1 вересня 2021 року громадяни України матимуть право задекларувати активи, з яких не були сплачені податки, та таким чином легалізувати їх. «Ця можливість надана нормами закону про проведення одноразового добровільного декларування. Декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування. Це – фізичні особи - резиденти, у тому числі самозайняті особи, та фізичні особи – нерезиденти України, які на момент отримання об'єкту декларування були резидентами і які є чи були платниками податків», - резюмувала податківець.     

Також, під час зустрічі присутні обговорили порядок застосування РРО платниками податків, а також належне виконання територіальними громадами обліку та інвентаризації земельних ділянок й об’єктів нерухомості, що у свою чергу забезпечить додаткові надходження до їх бюджетів.

Підбиваючи підсумки, учасники зустрічі дійшли згоди, що лише відкрита співпраця податківців з органами місцевого самоврядування дає можливість вирішення проблемних питань та забезпечить збільшення надходжень до місцевого бюджету громади.

«Сьогодні територіальна громада визначає і формує соціально-економічний розвиток території та процес оподаткування. Тому прямі контакти з актвом ОТГ у робочому порядку вирішують назрілі питання, а також популяризують важливі законодавці зміни, зокрема, питання податкової амністії», - розповіла Наталія Баранюк.