Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Податкова_амністія: у zoom-форматі про одноразове декларування та практичні аспекти виведення активів з «тіні»

опубліковано 11 серпня 2021 о 11:56

Відбулась zoom-конференція для громадськості краю з обговорення одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб, у якій взяли участь заступник начальника Головного управління ДПС у Хмельницькій області Вячеслав Семенюк та завідувач сектором інформаційної взаємодії Віктор Чиж.

Подактівці акцентували увагу учасників на роз’ясненні правил застосування норм Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» № 1539-ІХ.

«Закон передбачає, що з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року українці можуть задекларувати свої активи та сплатити з них збір до бюджету. Водночас держава обіцяє не карати їх за ухилення від сплати податків за законом. Це декларування має бути добровільним та одноразовим. При цьому податкова амністія стосується лише активів, які були здобуті до 1 січня 2021 року. І з доходів, з яких не сплатили податки. Це може бути нерухомість, валюта, цінні папери. А от готівку декларувати не можна - гроші треба покласти в банк», - зазначив заступник начальника ГУ ДПС в області Вячеслав Семенюк.

Учасники zoom-конференції роз’яснили, за якими ставками оподатковуватимуться задекларовані активи під час одноразового декларування, які активи можуть бути задекларовані хто зобов’язаний задекларувати, які строки для подання спеціальної декларації.

Для кращої наочності та інформативності було використано інфографіку, а також повідомлено, що вся необхідна інформація  щодо одноразового спеціального декларування оприлюднюватиметься на субсайті Головного управління ДПС у Чернівецькій області в тематичному банері «Одноразове добровільне декларування» розмішений за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya.