Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: податкові новації та механізми співпраці обговорили у Летичівській громаді

опубліковано 09 серпня 2021 о 16:41

Налагодження механізмів тісної співпраці обговорили під час зустрічі начальника Летичівської ДПІ Олени Савіцької разом із начальником відділу фінансів Летичівської ОТГ Людмилою Смаглюк.

Основними темами діалогу посадовців стали пошук додаткових ресурсів наповнення бюджету громади, одноразове декларування та виконання вимог законодавства щодо сплати ПДФО за місцем провадження господарської діяльності.

Олена Савіцька зазначила, що з 1 вересня 2021 року громадяни України матимуть право задекларувати активи, з яких не були сплачені податки, та таким чином легалізувати їх. «Ця можливість надана нормами закону про проведення одноразового добровільного декларування. Декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування. Це – фізичні особи - резиденти, у тому числі самозайняті особи, та фізичні особи – нерезиденти України, які на момент отримання об'єкту декларування були резидентами і які є чи були платниками податків», - резюмувала податківець.     

Окрім того, під час зустрічі присутні обговорили порядок застосування РРО платниками податків, а також належне виконання територіальними громадами обліку та інвентаризації земельних ділянок й об’єктів нерухомості, що у свою чергу забезпечить додаткові надходження до їх бюджетів.

Підбиваючи підсумки, учасники зустрічі дійшли згоди, що лише відкрита співпраця податківців з органами місцевого самоврядування дає можливість вирішення проблемних питань та забезпечить збільшення надходжень до місцевого бюджету громади.