Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: на Чемеровечині платники цікавляться питаннями легалізації зайнятості та одноразового добровільного декларування

опубліковано 06 серпня 2021 о 08:54

Начальник Чемеровецької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Валентина Гнатовська провела робочу зустріч  з суб’єктами господарювання з питань легалізації праці та заробітної плати та детінізації доходів і підвищення податкової культури через запровадження одноразового добровільного декларування.

Присутнім нагадали, що з 1 липня 2021 року стартувала інспекційна кампанія з питань виявлення неоформлених трудових відносин у суб’єктів господарювання усіх форм власності та видів господарської діяльності, які мають ризики використання незадекларованої праці та відсутня позитивна динаміка оформлення трудових відносин з найманими працівниками.

Валентина Гнатовська наголосила на тому, що роботодавці несуть відповідальність в разі фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску та податків.

Також звернуто увагу на те, що 21 липня 2021 року набрав чинності Закон від 15.06.2021 № 1539-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету".

«Закон визначає особливості проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, яке відбуватиметься з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року. Громадяни України матимуть право подати одноразову добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належать, і з яких не були сплачені податки і збори до 1 січня 2021 року. При цьому у добровільній декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів», - резюмувала керівник Чемеровецької ДПІ Валентина Гнатовська.