Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Онлайн_контакт: жителі Хмельниччини отримують фахові консультації з питань подання одноразової добровільної декларації

опубліковано 05 серпня 2021 о 13:43

Фахові відповіді на запитання щодо декларування активів в рамках податкової амністії громадяни громадяни зможуть отримувати у ході тематичних «гарячих» телефонних ліній, які працюють у Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області.

Так, щочетверга з 10.00 до 12.00 кожен, хто має намір  подати одноразову (спеціальну) декларацію, може зателефонувати за контактними номерами Головного управління Державної податкової служби в області: (0382) 701847, 618449  і відповідно отримати консультацію з питань, які стосуються запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету.

«Участь фізичних осіб у одноразовому (спеціальному) добровільному декларуванні декларації належних їм активів, з яких раніше не було сплачено податки, - це їхнє право, а не обов’язк. При цьому кекларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності у випадку декларування  активів. Скористатися правом повернути активи в легальний обіг може кожен, хто отримував доходи без сплати податків. При цьому не проводитиметься податкова перевірка щодо джерела отримання декларантом чи фізичною особою доходів, за рахунок яких було набуто задекларовані активи», - зазначив у коментарі заступник начальника Головного управління ДПС у Хмельницькій області Вячеслав Семенюк.

Посадовець також зазначив, що кожному декларанту фахівці податкової служби краю надаватимуть необхідну консультаційну допомогу як у Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області, так і на рівні ДПІ.

Нагадаємо, що відповідно до вимог Закону України від 15.06.2021 №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається виключно декларантом в електронній формі.

Довідково: одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.