Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Шепетівці відбулась #робоча_зустріч з питань одноразового (спеціального) добровільного декларування

опубліковано 05 серпня 2021 о 09:03

З метою забезпечення якісного проведення  кампанії з одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб шепетівські податківці користуються кожною нагодою зустрітись з громадянами та роз’яснюють вимоги Закону України від 15.06.2021 № 1539-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету".         

Валентина Ординська роз’яснила особливості проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, визначені Законом № 1539 та наголосила, що прийнятий закон – це спосіб цивілізованої легалізації активів, які були приховані від оподаткування. Держава дає можливість повернути гроші та інші активи у прозорий легальний обіг. Скористатись правом подання декларацій можуть громадяни, які отримували зарплату у конверті, працювали без оформлення трудових відносинах.

Так, у ході зустрічі начальника Шепетівської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Валентини Ординської та начальника управління економіки, підприємництва та підтримки інвестицій апарату Шепетівської міської ради та її виконавчого комітету Олександра Гриня                                                                              з місцевими підприємцями – перевізниками було звернуто увагу на питання детінізації доходів та прозорої сплати податків до бюджету.

Загалом Валентина Ординська роз’яснила особливості проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, визначені Законом № 1539 та наголосила, що прийнятий закон – це спосіб цивілізованої легалізації активів, які були приховані від оподаткування. Держава дає можливість повернути гроші та інші активи у прозорий легальний обіг.

«Скористатись правом подання декларацій можуть громадяни, які отримували зарплату у конверті, працювали без оформлення трудових відносинах, а також громадяни, котрі не сплатили податки з отриманих доходів. Важливо, що до процесу популяризації популяризації податкової амністії підключились керівники територіальних громад, які зацікавлені у тому, щоб зростало число сумлінних платників податків і доходи до місцевого бюджету», - зазначила керівник ДПІ Валентина Ординська.