Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: легалізація активів фізичних осіб – крок до цивілізованого розвитку територіальної громади

опубліковано 04 серпня 2021 о 13:25

За ініціативою начальника Новоушицької ДПІ Григорія Гребенюка проведено робочу зустріч з суб’єктами підприємницької діяльності з метою роз’яснення змін до Податкового кодексу України щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету.

Учасники зустрічі у форматі питання-відповіді проаналізували, які саме активи фізичної особи можуть бути об’єктами такого декларування та хто може бути декларантом.

Присутні домовилися про подальшу популяризацію активного виконання громадянами норм Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

«Завдяки легалізації активів, які були приховані від оподаткування, легальна економіка вийде на якісно новий рівень розвитку. До того ж територіальні громади матимуть не лише додаткові бюджетні надходження, але й громадян, які використавши законне право легалізувати свої активи, матимуть у майбутньому позитивну податкову історію», - зауважив Григорій Гребенюк.

Під час зустрічі обговорювались також інші важливі питання адміністрування податків і зборів до бюджетів усіх рівнів, серед яких розширення бази оподаткування шляхом залучення наявних резервів завдяки інвентаризації площ земельних ділянок в розрізі категорій земель, належній організації роботи щодо обліку землевласників та землекористувачів, які є платниками плати за землю; обов’язкова  реєстрація суб’єктами господарювання найманих осіб та оплата праці у розмірі  не менше мінімальної заробітної плати; роз’яснення щодо необхідності застосування РРО/ПРРО.