Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Ізяславщині проведено #робочу_зустріч з приватними підприємцями та одноосібниками краю – обговорено питання сплати податків

опубліковано 28 липня 2021 о 13:43

В Ізяславі відбулася робоча зустріч начальника ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Олександри Семендяк за участі одноосібників та підприємців щодо прозорої та відповідальної сплати податків усіма членами громади.

Посадовець у ході діалогу звернула особливу увагу на залучення до декларування та оподаткування доходів громадян – одноосібників, які є власниками земельних ділянок площею понад 2 га та власними силами обробляють ці ділянки.

Новим питанням для учасників зустрічі стало питання одноразового (спеціального декларування активів фізичних осіб та сплати одноразового збору до бюджету та забезпечення прав громадян, які згідно з чинним законодавством мають право подавати одноразову добровільну декларацію.

«Це законний цивілізований спосіб легалізації активів, які були приховані від оподаткування. До прикладу, це можуть зробити ті особи, котрі отримували зарплату у конверті, працювати без належного оформлення трудових відносин», - розповіла Олександра Семендяк.

Обговорено новації податкового законодавства, зокрема використання РРО/ПРРО фізичними особами підприємцями, подання звітності в електронному вигляді, податок на нерухоме майно тощо.

Наголошено, зокрема, на впровадженні у практику нових форм комунікацій суб’єктів господарювання з контролюючими органами, зокрема, щодо запровадження електронного документообігу та повноцінного використання сервісів ДПС.

«Через Надзвичайно важливою темою також є роз’яснення питань з декларування праці у рамках спільних заходів ДПС та Держпраці. Тут ми знаходимо ділових партнерів, які розуміють обговорювані питання, надають пропозиції і працюють над залученням податкових надходжень до бюджетів усіх рівнів», – зазначила керівник податкової інспекції.