Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: у Старокостянтинові представники влади і громади обговорили аспекти легалізації праці населення

опубліковано 27 липня 2021 о 14:16

За участі начальника Старокостянтинівської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Марії Коломієць, представників міської ради,  управління соціального захисту населення та держпраці, пенсійного фонду проведено «круглий стіл», у ході якого обговорено важливі питання легалізації зайнятості населення, основи трудового законодавства, наповнення місцевого бюджету, розширення бази оподаткування та реалізації резервів збільшення податкових надходжень.

«Очевидно, що задекларована праця має безліч переваг, як для працівників, так і для роботодавців. Трудове законодавство гарантує найманому працівнику здорові та безпечні умови праці, оплачувані відпустки й лікарняні, нормований робочий час, тощо. Цей меседж стає доступний і зрозумілим усім, з ким спілкуємось і переконуємо», - зазначила Марія Коломієць.

У діалоговому форматі також обговорено питання інвентаризації об’єктів нерухомості, сплати податку на доходи фізичних осіб суб’єктами господарювання за місцем здійснення діяльності, що досить важливо для збільшення платежів до бюджету громади.

Посадовець зауважила, що сьогодні громади на місцях мають значні резерви для наповнення місцевих бюджетів. Адже успішний розвиток територіальних громад та їх фінансове забезпечення залежить не лише від розмірів прийнятих ставок майнових податків, а й від подальшої роботи з проведення інвентаризації об’єктів нерухомого майна, земельних ділянок, повідомлення органів податкової служби щодо здійснення громадянами господарської діяльності без державної реєстрації чи залучення до роботи найманих осіб без офіційного оформлення.

Особливу увагу Марія Коломієць зосередила увагу присутніх на тому, що найбільш ефективний спосіб спілкуватися з податковою службою та виконувати податкові зобов’язання – через Електронний кабінет. Електронні сервіси ДПС допоможуть своєчасно отримувати необхідну інформацію. Та наголошено на застосуванню РРО/ПРРО.