Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#На_часі: питання декларування та своєчасної сплати податкових платежів обговорили у Щиборівській громаді

опубліковано 26 липня 2021 о 16:13

За ініціативою начальника Красилівської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Хмельницькій області Олексія Шишина проведено робочу зустріч з керівниками Щиборівської об’єднаної територіальної громади щодо сплати майнових податків, обліку платників та інші норми та принципи оподаткування.

Зроблено наголос на тому, що відповідно до норм Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний стати на облік у відповідних контролюючих органах за основним та неосновним місцем обліку, повідомляти про всі об'єкти оподаткування і об'єкти, пов'язані з оподаткуванням, контролюючі органи згідно з порядком обліку платників податків. Об'єктами оподаткування і об'єктами, пов'язаними з оподаткуванням, є майно та дії, у зв'язку з якими у платника податків виникають обов'язки щодо сплати податків та зборів.

Також приділено увагу питанню залучення до декларування та оподаткування доходів громадян – одноосібників, які є власниками земельних ділянок площею понад 2 га та власними силами обробляють ці ділянки. Також надано консультації щодо переваг в оподаткуванні сімейних фермерських господарств.

У ході діалогу обговорено новації податкового законодавства, зокрема, використання РРО/ПРРО фізичними особами підприємцями, подання звітності в електронному вигляді, перевагах використання Електронного кабінету платника тощо.

Посадовець також звернув увагу, що інформацію про податкові сервіси, новини, статті, анонси, роз’яснення, коментарі керівництва та фахівців і багато корисного платники мають можливість отримувати на офіційних сторінках Державної податкової служби України та Головного управління ДПС у Хмельницькій області в доступному зручному форматі у соціальній мережі Facebook та месенджерах Telegram і Viber.

«Користування електронними сервізами від податкової служби - це зручно, комфортно та практично.  А щодо зустрічей з платниками, то вони і надалі будуть систематичними, оскільки є майданчиком для досягнення компромісних рішень та розвивають партнерські стосунки», - зауважив Олексій Шишин.