Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Шляхом_переконання: на Красилівщині податківці роз’яснюють платникам законодавчі новації та механізм наповнення бюджету

опубліковано 21 липня 2021 о 15:46

Цього тижня начальник Красилівської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Хмельницькій області Олексій Шишин провів низку зустрічей у територіальних громадах, підчас яких доведено до відома представників бізнесу та громадян вимоги законодавства щодо сплати майнових податків, обліку платників та інші норми та принципи оподаткування.

Зокрема, наголошено, що відповідно до норм Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний стати на облік у відповідних контролюючих органах за основним та неосновним місцем обліку, повідомляти про всі об'єкти оподаткування і об'єкти, пов'язані з оподаткуванням, контролюючі органи згідно з порядком обліку платників податків. Об'єктами оподаткування і об'єктами, пов'язаними з оподаткуванням, є майно та дії, у зв'язку з якими у платника податків виникають обов'язки щодо сплати податків та зборів.

Також приділено увагу питанню залучення до декларування та оподаткування доходів громадян – одноосібників, які є власниками земельних ділянок площею понад 2 га та власними силами обробляють ці ділянки. Також надано консультації щодо переваг в оподаткуванні сімейних фермерських господарств.

У ході діалогу обговорено новації податкового законодавства, зокрема, використання РРО/ПРРО фізичними особами підприємцями, подання звітності в електронному вигляді, перевагах використання Електронного кабінету платника тощо.

«Ми робимо акцент на проведенні за участю активу територіальних громад комплексної інформаційної кампанії щодо важливості добровільної сплати податків до бюджетів. Складовою даного напрямку є роз’яснення питань з декларування праці у рамках спільних заходів ДПС та Держпраці. Примітно, що ми знаходимо ділових партнерів, які розуміють обговорювані питання, надають пропозиції і працюють над збільшенням податкових надходжень до бюджету. А ще такі зустрічі дають можливість скоординувати спільні дії стосовно роз’яснення правового поля діяльності бізнесу», - резюмував начальник ДПІ Олексій Шишин.