Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: у Старокостянтинівській територіальній громаді обговорили механізми реалізації бюджетних резервів

опубліковано 21 липня 2021 о 08:22

Начальник Старокостянтивнівської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Марія Коломієць провела робочу зустріч зі спеціалістами міської територіальної громади, у ході якої обговорено важливі питання наповнення місцевого бюджету, розширення бази оподаткування та реалізації резервів збільшення податкових надходжень.

У діалоговому форматі обговорено питання інвентаризації об’єктів нерухомості, сплати податку на доходи фізичних осіб суб’єктами господарювання за місцем здійснення діяльності, що досить важливо для збільшення платежів до бюджету громади.

Також обговорено порядок надання контролюючим органам в електронному вигляді інформації щодо ставок та податкових пільг із сплати місцевих податків та/або зборів, який затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2020 року №1330.

Очільниця податкової інспекції зауважила, що сьогодні громади на місцях мають значні резерви для наповнення місцевих бюджетів. Адже успішний розвиток територіальних громад та їх фінансове забезпечення залежить не лише від розмірів прийнятих ставок майнових податків, а й від подальшої роботи з проведення інвентаризації об’єктів нерухомого майна, земельних ділянок, повідомлення органів податкової служби щодо здійснення громадянами господарської діяльності без державної реєстрації чи залучення до роботи найманих осіб без офіційного оформлення.

Особливу увагу Марія Коломієць сконцентрувала на оформленні податковго паспорту громади. За її словами важливо прорахувати базу оподаткування, чисельність платників, адже кошти, що будуть надходити – це доходи громади.