Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Які встановлені вимоги до повного технологічного циклу виробництва тютюнових виробів

опубліковано 20 липня 2021 о 09:30

Головне управління ДПС у Хмельницькій області повідомляє, що згідно із ст. 2 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 481) виробництво тютюнових виробів здійснюється суб’єктами господарювання (у тому числі іноземними суб’єктами господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) незалежно від форм власності за наявності відповідної ліцензії.

При цьому ліцензії на виробництво тютюнових виробів видаються лише суб’єктам господарювання (у тому числі іноземними суб’єктами господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) , які мають повний технологічний цикл виробництва тютюнових виробів, включаючи виготовлення тютюнової суміші, сигаретні цехи.

Відповідно до ст. 1 Закону № 481 повний технологічний цикл виробництва – це сукупність приміщень, технологічного та іншого обладнання, відповідних технологічних процесів, що забезпечують переробку сировини в продукцію, готову для реалізації кінцевому споживачу, а також лабораторій (власних або залучених на договірних засадах у випадках, передбачених Законом № 481), акредитованих відповідно до законодавства.

Водночас нормами Закону № 481 передбачено, що вимоги до повних технологічних циклів виробництва коньяку, алкогольних напоїв за коньячною технологією і тютюнових виробів встановлюються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері сільського господарства та з питань продовольчої безпеки держави, а саме Міністерством аграрної політики та продовольства України (далі – Мінагрополітики).

Враховуючи викладене, з питань надання роз’яснень щодо вимог до повного технологічного циклу виробництва тютюнових виробів необхідно звертатися до Мінагрополітики.