Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Інформаціне_поле: задекларована праця забезпечує соціальні гарантії і надходження до бюджету

опубліковано 19 липня 2021 о 10:06

Відповіді на актуальні запитання щодо співпраці податкової служби та бізнесу Хмельниччини, резервів наповнення бюджету та практичного застосування законодавчих новацій у ефірі радіо «Поділля-Центр» надав численній аудиторії слухачів спікер Головного управління ДПС у Хмельницькій області Віктор Чиж у діалозі з журналісткою Раїсою Токар.

У ході передачі податківець поінформував про стан реалізації Національного плану спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік, у реалізації якого беруть участь представники Державної податкової служби та Держпраці, а також соціальні партнери.

Наразі ведеться активна інформаційно-роз’яснювальна кампанії про ризики і наслідки незадекларованої праці, а також про процедури оформлення трудових відносин, найбільш ефективні способи дотримання трудового законодавства.

Показово, що кампанія з легалізації трудової зайнятості передусім стосується тих роботодавців, які використовують найману працю, але трудові договори не укладають, не сплачують податки та єдиний соціальний внесок і таким чином перебувають у групі ризику.

Також йшлося й про застосування класичних та програмних РРО напряму стосується кожного жителя області, оскільки впорядковує систему сплати податків, упереджує застосування схем обігу «сірого» імпорту та захищає законні інтереси споживача.

На сьогодні програмні РРО в області використовують майже 900 представників підприємницької спільноти області. Це свідчить про доступність переваг цієї новації від податкової служби. Адже безкоштовне програмне забезпечення від ДПС дозволяє реєструвати ПРРО через Електронний кабінет, експлуатувати їх через смартфон, планшет та комп‘ютер, застосовувати режим «офлайн», видавати електронні чеки заміть паперових.

Також під час інтерв’ю не оминули такі теми, як використання електронних сервісів податкової служби, зокрема Електронного кабінету, інших факторів, що дають можливість збільшити доходи місцевих бюджетів та низку інших.