Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#У_тренді: ярмолинецькі податківці активізували процес роз’яснення переваг задекларованої праці

опубліковано 13 липня 2021 о 13:14

Начальник Ярмолинецької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Світлана Павлюковська провела робочу зустрічі щодо актуалізації механізму проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи для працівників та роботодавців регіону та переваг легального працевлаштування керівником регіональної філії Хмельницького обласного центру зайнятості Володимиром Безушком.

У ході зустрічі наголошено на тому, що трудове законодавство гарантує найманому працівнику здорові та безпечні умови праці, оплачувані відпустки й лікарняні, нормований робочий час, допомогу у  разі нещасного випадку на роботі, передбачені пільги, якщо у працівників є малолітні діти. Всього цього позбавлені незадекларовані працівники.

Показово, що роботодавці, укладаючи трудові договори з працівниками теж отримують безліч переваг: імідж соціально відповідальної компанії чи підприємця, можливість залучати інвестиції та кращих фахівців, виходити на нові ринки та чесно конкурувати за якістю послуг і ціною.

Також обов’язковим елементом роз'яснень є наголошення на відповідальності за порушення законодавства про працю, зокрема, розмірах штрафних санкцій, що чекають на роботодавців в разі використання незадекларованої праці.

«Інформаційна кампанія - це лише один з елементів спільних заходів податкової служби та інших контролюючих органів з протидії не задекларованій праці. Оформлення трудових відносин із найманими працівниками відповідно до законодавства, сплата податків та єдиного соціального внеску – це гарантований розвиток економіки України, покращення інвестиційного клімату, зростання рівня соціальної захищеності, благополуччя кожної сім’ї і гідні умови праці для кожного. Про це слід також говорити людям, це ті базові поняття, які зрозумілі і доступні кожному», - на такій сентенції завершила спілкування Світлана Павлюковська.