Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Актуально: у Красилові відбулася чергова зустріч щодо напрямків діяльності з легалізації заробітної плати

опубліковано 09 липня 2021 о 10:02

Начальник Красилівської ДПІ Олексій Шишин та заступник начальника Красилівського відділу податків та зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Олена Лісова взяли участь у робочій зустрічі щодо проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи для працівників та роботодавців регіону стосовно переваг легального працевлаштування проведену фахівцями Упраління Держпраці у Хмельницькій області.

На засідання також запрошені суб’єкти господарювання, що здійснюють свою діяльність в галузях, де найчастіше трапляються випадки  використання незадекларованої праці, а саме: сільське господарство, торгівля, будівництво, промисловість, тощо.

В ході зустрічі наголошено, що  задекларована праця має безліч переваг, як для працівників, так і для роботодавців. Адже трудове законодавство гарантує найманому працівнику здорові та безпечні умови праці, оплачувані відпустки й лікарняні, нормований робочий час, допомогу у  разі нещасного випадку на роботі, передбачені пільги, якщо у працівників є малолітні діти. Всього цього позбавлені незадекларовані працівники.

Роботодавці, укладаючи трудові договори з працівниками теж отримують безліч переваг: імідж соціально відповідальної компанії чи підприємця, можливість залучати інвестиції та кращих фахівців, виходити на нові ринки та чесно конкурувати за якістю послуг і ціною.

Роз’яснено присутнім, яка відповідальність передбачена за порушення законодавства про працю, зокрема, розміри штрафних санкцій, що чекають на роботодавців в разі використання незадекларованої праці.

У підсумку, зазначено, що оформлення трудових відносин із найманими працівниками відповідно до законодавства, сплата податків та єдиного соціального внеску – це гарантований розвиток економіки України, покращення інвестиційного клімату, зростання рівня соціальної захищеності, благополуччя кожної сім’ї і гідні умови праці для кожного.