Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Актуальний_формат: ярмолинецькі податківці надали практичну допомогу у роз’ясненні законодавчих норм територіальній громаді

опубліковано 07 липня 2021 о 14:18

Начальник Ярмолинецької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Світлана Павлюковська провела робочу зустріч з старостою сіл Москалівка, Верхівці, Коритна Ярмолинецької ОТГ Маєю Бойко та 80-річним приватним підприємцем колишнім Солобковецьким сільським головою Миколою Корольчуком, у ході якої надано практичну допомогу з питань інвентаризації земельних ділянок, нерухомості, вишукування додаткових резервів по надходженню коштів до місцевого бюджету та подання звітності.

Керівник податкової інспекції під час прямої комунікації з активом громади мав можливість оцінити її економічний потенціал, спільно проаналізувати резерви сплати податків та можливості їх реалізації, обговорити перспективи економічного розвитку.

«Спільно з активом громад та суб’єктами господарювання ми проводимо активну роз’яснювальну роботу щодо впорядкування земельних відносин та сплати податків. Досягнуто домовленостей щодо подальшої співпраці та подальшого обміну інформацією, необхідної для системної та плідної роботи органів державної влади. Працюємо спільно, адже від цього у значній мірі залежатиме подальший розвиток громади, розвиток інфраструктури та добробут жителів Ярмолинечини. І добре, що актив громади розуміє податкову проблематику і прагне спільно працювати на результат», - резюмувала Світлана Павлюковська.

Що стосується роз’яснень податкового законодавства, то у ході спілкування з представниками громади йшлося про використання програмних РРО фізичними особами підприємцями, подання звітності в електронному вигляді, списання, відтермінування та прощення податкового боргу, що в цілому працює на збільшення надходжень до бюджету.