Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Актуальний_формат: актив Новодунаєвецької ОТГ зацікавлений у збільшенні податкових надходжень до бюджету

опубліковано 01 липня 2021 о 11:37

Начальник Дунаєвецької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Наталія Баранюк надала практичну допомогу фахівцям Новодунаєвецької об’єднаної територіальної громади у питаннях інвентаризації земельних ділянок та створення паспорту старостату.

Виїзд, здійснений в ОТГ, дозволив керівнику податкової інспекції здійснити пряму комунікацію з активом громади і отримати прекрасну можливість оцінити її економічний потенціал, проаналізувати резерви сплати податків та можливості їх реалізації.

«Сьогодні одним із ключових завдань податкової служби та об’єднаних територіальних громад є наповнення місцевих бюджетів. Власне, для цього ми готові надавати індивідуальні консультації та роз’яснення працівникам органів місцевого самоврядування, що у форматі конструктивного діалогу забезпечує актуалізацію роз’яснень новацій податкового законодавства і бачити резерви з позицій правового поля. Що стосується справляння плати за землю, то тут є чимало резервів наповнення бюджетів, зокрема через припинення використання неоформлених земельних ділянок», - розповіла Наталія Баранюк.

Що стосується роз’яснень податкового законодавства, то у ході спілкування з представниками громади йшлося про використання програмних РРО фізичними особами підприємцями, подання звітності в електронному вигляді, списання, відтермінування та прощення податкового боргу, що в цілому працює на збільшення надходжень до бюджету.