Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Резонанс: на Хмельниччині в одній з торгівельних мереж припинено реалізацію алкоголю з підробленими марками акцизного податку

опубліковано 16 червня 2021 о 11:00

Працівниками Головного управління Державної податкової служби у Хмельницькій області у ході проведення фактичних перевірок торгових об’єктів одного із підприємств встановлено факт зберігання та реалізації алкогольної продукції з марками акцизного податку, які не відповідають встановленому зразку, що перебувають в офіційному обігу на території України.

Згідно норм Податкового кодексу перед початком фактичних перевірок фахівцями ДПС було здійснено контрольно-розрахункові операції та придбано алкогольні вироби, що за зовнішнім виглядом реалізовувалась з марками акцизного податку з ознаками підробки, які в подальшому спрямовані для проведення експертного дослідження.

Згідно висновку експертного дослідження Хмельницького НДЕКЦ МВС України встановлено, що наданні на дослідження марки акцизного податку не відповідають встановленому зразку, що перебуває в офіційному обігу на території України.

За результатами фактичних перевірок до суб’єкта господарювання застосовано фінансову санкцію у розмірі понад 60 тисяч гривень. Матеріали перевірок спрямованні до правоохоронних органів, оскільки в діях посадових осіб товариства вбачаються ознаки складу злочину, передбаченого статтею 216 Кримінального кодексу України – незаконне виготовлення, підроблення, використання або збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного податку.

Головне управління ДПС у Хмельницькій області інформує, що на  вебпорталі ДПС можливо перевірити відповідність марки акцизного податку та встановити легальність походження алкогольних напоїв чи тютюнових виробів, що надасть можливість не лише уберегти своє здоров’я, а й здійснювати громадський контроль за обігом підакцизних товарів.