Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: податкова служба і громада спільно вирішують питання наповнення бюджету – до прикладу у Старій Ушиці

опубліковано 28 травня 2021 о 15:35

І знову робоча зустріч  з питань пошуку резервів наповнення місцевого бюджету, підвищення рівня декларування акцизного податку, недопущення випадків безліцензійної торгівлі, обов’язкового проведення розрахункових операцій через РРО та/або через програмні РРО для підакцизних товарів . На цей раз з громадою Староушицької територіальної громади.

Захід вібувся за участі начальника Кам’янець-Подільської ДПІ Ігоря Бєлка, завідувача територіального  сектору контролю за підакцизною продукцією ГУ ДПС у Хмельницькій області Наталії Лупійчук та голови Староушицької ОТГ Анатолія Тимчука.

Сторони домовилися про співпрацю з метою збільшення надходжень до місцевого бюджету громади, утому числі за рахунок надходженнями акцизного податку із реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів та плати за ліцензії на виробництво, оптову та роздрібну торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами, пальним та зберігання пального.

Також обговорювались сучасні стандарти у спілкуванні з контролюючими органами та переваги спілкування з через електронні сервіси ДПС України в т.ч. подання звітності як суб’єктами господарювання так і громадянами в електронному вигляді через сервіс «Електронний кабінет».

Податківцями  доведено до відома суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність на території ОТГ про необхідність, відповідно до п.п.63,3 статті 63 Податкового кодексу,  надавати до контролюючого органу повідомлення про об’єкти оподаткування , які використовуються у господарській діяльності (за формою 20-ОПП).

Наголошено, що за порушення норм Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» щодо роздрібної торгівлі підакцизними товарами застосовуються фінансові санкції , передбачені ст.17 ЗУ№481/95-ВР від 19.12.1995р. Так, за реалізацію алкогольних напоїв, тютюнових виробів особам, які не досягли 18-років – штрафна (фінансова) санкція  6800 гривень , за безліцензійну діяльність -200% вартості отриманої партії товару, але не менше 17000 гривень.

«У тому, що податкова служба і територіальна громада – партнери переконуєшся у ході безпосереднього спілкування. А ще разом знаходимо резерви наповнення бюджету та бачення їх реалізації. Власне, так і має бути, коли дбаєш про розвиток і перспективу», - розповів Ігор Бєлко.