Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 90 відсотків податкових звітів платники податків Хмельниччини подають в електронному вигляді

опубліковано 27 травня 2021 о 08:39

За даними управління податкових сервісів ГУ ДПС у Хмельницькій області із 298 тисяч звітних документів, що надійшли на опрацювання до податкової служби від платників податків на кінець травня 2021 року 268 тисяч подано засобами електронного зв’язку. На паперових носіях за цей же період надійшло понад 30 тисяч звітних документів.

Таким чином, на Хмельниччині понад 90 відсотків звітів до ДПС протягом січня-травня 2021 року подано в електронному вигляді. Загалом 93,8 відсотка звітності засобами телекомунікаційного зв’язку подають юридичні особи, 86,9 відсотка – фізичні особи. При цьому варто зазначити, що середній показник подачі податкової звітності в електронному вигляді в Україні по юридичних особах становить 91,2 відсотка та по фізичних особах досягає 76 відсотків.

На думку податківців, переваги подання звітності в електронному звітності у вигляді економії часу, коштів та онлайн контакту мають велике значення. Власне, завдяки цим чинникам до подання електронної звітності вдалося залучити чимало прихильників паперового формату серед фізичних осіб – підприємців.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»