Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Медіазустрічі: в ефірі телебачення Хмельниччини про впорядкування податкового боргу – доступно й оперативно

опубліковано 24 травня 2021 о 10:54

Про головні напрями у діяльності Головного управління ДПС у Хмельницькій області з упередження та погашення податкового боргу, результати про списання, прощення та відтермінування податкового боргу відповідно до норм закону 1072 розповіла телеглядачам начальник управління по роботі з податковим боргом Оксана Дмитрієва.

Під час відповідей на питання Оксана Дмитрієва зазначила, що податки повинні платити всі: «Якщо ми хочемо жити у правовій державі, то ми маємо діяти у рамках, передбачених законодавством і сумлінно сплачувати податки. Якщо ж виникає податковий борг, тобто податкове зобов’язання, узгоджене платником податків або встановлене судом, але не сплачене у встановлений строк, то його відповідно потрібно сплатити».
У ході телеінтерв’ю роз’яснено не лише законодавчі норми податкового боргу, названо джерела отримання інформації про нього, названо відповідні цифри та факти, але й надано платникам корисні та потрібні поради та посилання. Зокрема, про те, що для списання штрафів та пені необхідно сплатити основну суму податкового боргу до 10 червня 2021 року.
«Зважаючи на важливість зазначеної теми та необхідність донесення до платників основних трактувань з впорядкування податкового боргу на території обслуговування відповідно до норм закону 1072 ми скористалися партнерськими стосунками з тележурналістами і видали в ефір потрібну для бізнесу інформацію. Це один із системних меседжів, який постійно доносимо платників і робимо це постійно», - резюмував результати розмови заступник начальника Головного управління ДПС у Хмельницькій області Валерій Коновальчук.