Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#На_часі: у Ізяславі співпраця податківців з ОТГ допомагає результативно наповнювати місцеві бюджети

опубліковано 18 травня 2021 о 16:54

«Об’єднані територіальні громади – це органи місцевого самоврядування, які найбільш наближені до населення. Авторитет голів ОТГ, а також старостинського осередку в громаді залишається однозначно незаперечним. От і спільні системні заходи з контролю за повнотою та своєчасністю сплати податків та зборів до бюджету громади має бути безумовним правилом в роботі активу громади та податкової служби в цілому» - зазначила начальник Ізяславської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Олександра Семендяк.

З метою забезпечення своєчасної сплати податків і зборів для формування бюджету громади начальником Ізяславської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області  Олександрою Семендяк проведено робочу зустріч з старостою сіл Кунів, Кам’янка, Антонівка, Долоччя Плужнянської ОТГ Ярославом Качуром.

В ході зустрічі обговорено важливі питання щодо розширення бази оподаткування шляхом залучення до оподаткування нових суб’єктів підприємницької діяльності, а також сприяння щодо припинення юридичних осіб, які фактично припинили здійснення своєї господарської діяльності, на території ввіреного округу.

Пріоритетними також є питання здійснення активної підприємницької діяльності та сплати податків, застосування електронних сервісів від податкової служби, що в цілому сприяє створенню позитивного іміджу платника податків.

На цій основі з платниками проводяться співбесіди на предмет визначення ними намірів щодо здійснення господарської діяльності, надаються відповідні роз’яснення щодо механізму процедури припинення юридичної особи згідно чинного законодавства.

Крім того, податківці нагадали про переваги подання електронної звітності та можливості здійснення реєстраційних дій через урядовий портал Дія, якими є безконтактність, економія часу на подання, постійне оновлення програмного забезпечення, захищення від несанкціонованих втручань, арифметичний контроль за показниками, автоматичне створення архіву електронних копій документів та ін.

«Підвищення рівня добровільності виконання податкових зобов'язань, розуміння сплати податків як соціальної необхідності безпосередньо залежить від обсягів охоплення та якості інформування населення загалом. Тому постійна та активна співпраця з платниками – у тренді нашої діяльності», - зазначила Олександра Семендяк.