Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Віньковеччині податківці організовують та забезпечують надання якісних адміністративних послуг платникам податків

опубліковано 18 травня 2021 о 16:05

Реалізовуючи державну політику у сфері адміністрування податків, органи ДПС, з поміж виконання інших завдань, забезпечують та організовують надання адміністративних послуг відповідно до Закону України “Про адміністративні послуги”  та в межах своїх повноважень. Як і будь-який орган виконавчої влади,  Віньковецька ДПІ є суб’єктом надання адміністративної послуги, як результату здійснення його діяльності, спрямованої на набуття, зміну чи припинення прав та/або обов’язків фізичних або юридичних осіб у випадку звернення таких осіб із заявами, відповідно до підстав та порядку, визначеному Законом.

Для зручності платників податків Віньковецького району функціонує Центр обслуговування платників податків, фахівці якого надають адміністративні, консультаційні та інформаційні послуги, здійснюють прийом звітності та вхідної кореспонденції. Для надання адміністративних послуг у ЦОП відвідувачі забезпечуються безкоштовно бланками заяв та інших документів, необхідних для звернення щодо надання адміністративної послуги, бланків декларацій про майновий стан і доходи (податкових декларацій).

Як зазначили податківці, актуальною формою взаємодії з податковими органами у період карантинних обмежень є використання електронних сервісів ДПС, які набувають все більшої популярності серед платників.

Одним із таких сервісів є Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua), який надає можливість платникам податків заповнити та надіслати податкову звітність в електронному вигляді, переглядати дані картки особового рахунку про стан розрахунків з бюджетом, формувати та заповнювати платіжні документи щодо сплати податків, зборів та інших платежів до бюджету, здійснювати сплату податків, зборів та інших платежів до бюджету за допомогою банківських систем, здійснювати офіційне листування з органами ДПС України з питань оподаткування, отримувати консультаційні послуги, замовляти та отримувати адміністративні послуги тощо.

З інформацією щодо подання звітності в електронній формі платники податків можуть ознайомитись на вебпорталі ДПС в розділі «Електронна звітність» за посиланням https://tax.gov.ua/elektronna-zvitnist/.

Для звітування в електронному вигляді платникам потрібно завантажити відповідне програмне забезпечення та отримати електронні довірчі послуги у кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС (www.cskidd.gov.ua).