Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі зустрічі: в Білогір’ї податківці роз’яснили процедуру припинення господарської діяльності

опубліковано 18 травня 2021 о 13:07

Фахівці Білогірської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Хмельницькій області провели зустріч із платниками податків з метою забезпечення своєчасного надходження до бюджетів податків і зборів для виконання функцій держави (соціального захисту та соціального забезпечення населення, підтримання правопорядку, надання послуг у сфері охорони здоров’я, утримання та розвитку інфраструктури населеного пункту).

Під час зустрічі обговорювались питання про визначення намірів здійснення юридичними особами господарської діяльності, оскільки частина юридичних осіб перебувають на обліку, при цьому не здійснюють господарської діяльності і, відповідно, не сплачують платежів до бюджету. В зв’язку з цим податківцями надано роз’яснення платникам податків щодо процедури припинення юридичної особи шляхом передання всього свого майна, прав та обов’язків іншим юридичним особам – правонаступникам (злиття, приєднання, поділу) або внаслідок ліквідації.

Додатково працівники інспекції звернули увагу платників на можливість дистанційного спілкування (подання документів податкової звітності, сплати податків та платежів до бюджету) засобами Електронного кабінету платника.

Також реалізована можливість автоматичного заповнення платіжного доручення на підставі облікових даних платника, відомостей щодо рахунків для зарахування платежів до бюджету.

«Враховуючи епідеміологічну ситуацію в країні в умовах боротьби з поширенням Covid-19 платникам податків необхідно максимально використовувати дистанційний формат для подання звітності в електронному вигляді, зокрема, користуватися зручними електронними сервісами Державної податкової служби, перевагами яких є безконтактність, економія часу на подання, постійне оновлення програмного забезпечення, захищення від несанкціонованих втручань, арифметичний контроль за показниками, автоматичне створення архіву електронних копій документів та інші сервісні функції», - зазначили працівники Білогірської ДПІ.