Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податковою службою Хмельниччини здійснюються результативні заходи з протидії обігу фальсифікованої підакцизної продукції

опубліковано 14 травня 2021 о 13:24

Працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Хмельницькій області за результатами проведення заходів з протидії обігу фальсифікованих та контрабандних підакцизних товарів на території одного з місцевого ринку встановлено два факти реалізації контрафактної підакцизної  продукції.

Як результат, з незаконного обігу вилучено тютюнову продукцію орієнтовною вартістю понад 10 тисяч гривень.

Зокрема встановлено, що діяльність з реалізації підакцизних товарів здійснювалась громадянином без будь яких дозвільних документів, а тютюнові вироби були без марок акцизного податку, що свідчить про відсутність сплати податків до бюджету та ввезення такої продукції до України поза митним контролем.         

За результатами заходів працівниками Нацполіції в Хмельницькій області стосовно особи складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 164 КУпАП, а підакцизну продукцію вилучено.

В іншому випадку таку незаконну діяльність здійснював суб’єкт господарювання, стосовно якого до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення.

За вчинення протиправних дій ділкам тіньового бізнесу загрожують штрафні санкції у сумі понад 30 тисяч гривень та кримінальна відповідальність за фактом реалізації контрафактної підакцизної продукції.   

З метою очищення ринку від фальсифікованих та незаконно ввезених на територію України підакцизних товарів, Головне управління ДПС у Хмельницькій області просить небайдужих громадян повідомляти про встановленні факти незаконної торгівлі.