Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Динаміка_росту: громади Хмельниччини отримали у своє розпорядження 2,5 мільярда гривень податкових платежів

опубліковано 11 травня 2021 о 11:45

З початку 2021 року до місцевих бюджетів Хмельниччини надійшло понад 2,5 мільярда гривень податкових надходжень. Загальна сума отриманих територіальними громадами податків та зборів порівняно з аналогічним періодом минулого року більша на 378 мільйонів гривень, - повідомили у Головному управлінні ДПС в області.

Примітно, що розписи бюджетних призначень, затверджених місцевими радами, виконано на 102,2 відсотка, тобто додаткові надходження до скарбниць громад в абсолютній сумі склали майже 56 мільйонів гривень.

Топовим податковим платежем, які формують доходи громад Хмельниччини, став податок на доходи фізичних осіб. Саме завдяки задекларованій легальній праці жителів області сума сплаченого ПДФО досягла рівня у 1,8 мільярда гривень, що на 308,7 мільйона гривень перевищує результат аналогічного періоду минулого року.

Загалом темпи росту надходжень до місцевих бюджетів свідчать про ефективність роз‘яснювальних та інформаційно-комунікаційних заходів, які проводить податкова служба спільно з активом громад стосовно декларування найманої праці та сплати місцевих податків.

Водночас для забезпечення фінансової самостійності і спроможності громад податкова служба налагодила системний обмін інформацію з органами місцевої влади про використання землі, реальні робочі місця, виплату заробітної плати та втілювані бізнес-проекти, - коментують результати роботи податківці.

Нагадаємо, що з початку року на Хмельниччині податкові платежі до бюджетів усіх рівнів склали 4,6 мільярда гривень.