Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#На_часі: про підсумки деклараційної кампанії йшлося на сесії Дунаєвецької ОТГ

опубліковано 07 травня 2021 о 14:02

Відбулася сесія Дунаєвецької об’єднаної територіальної громади за участі начальника державної податкової інспекції Наталії Баранюк, яка є постійним учасником комунікаційних заходів з представниками ОТГ та підприємцями. На засіданні були присутні члени комісії, а також запрошенні керівники підприємств.

Податківець проінформувала присутніх про підсумки деклараційної кампанії 2021, зокрема зазначила, що загальна кількість поданих декларацій становить 446. Сума задекларованого доходу – 35,7 мільйона гривень, податкові зобов’язання склали – 844,7 тисячі гривень.

Також було відмічено, що громадянами-одноосібниками подано 163 податкових  декларації, що у тричі більше, порівняно з минулим роком. Сума задекларованого доходу становить 1,6 мільйона гривень, додатково ПДФО задекларовано в сумі 160 тисяч гривень. На право застосування податкової знижки задекларовано 315,7 тисячі гривень.

«Стратегічним напрямом роботи податкової служби є добровільне декларування доходів та добровільна сплата податкових зобов’язань. Надходження податку на доходи фізичних осіб від сплати задекларованих громадянами доходів є одним із резервів наповнення місцевого бюджету. Хоча кампанія декларування доходів завершилась, але податкова продовжує роботу в частині залучення до декларування тих громадян, які зобов’язані були подати декларації про майновий стан і доходи та не зробили цього» - резюмувала Наталія Баранюк.