Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декларування 2021: до завершення залишились лічені дні

опубліковано 29 квітня 2021 о 09:01

Головне управління ДПС у Хмельницькій області повідомляє, що  кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2020 року, завершується 30 квітня 2021 року.

З метою отримання податкової знижки декларація подається по  31 грудня 2021 року (включно).

Нагадуємо, що річну податкову декларацію про майновий стан і доходи платники можуть подати у будь-який зручний для себе спосіб: надіслати поштою, подати до Центрів обслуговування платників податків  податкових інспекцій (за місцем реєстрації), та подати в електронній формі за допомогою сервісу Електронний кабінет платника.

Для подання декларації в електронному вигляді  необхідно авторизуватися у приватній частині Електронного кабінету платника за допомогою кваліфікованого електронного підпису (далі - КЕП). КЕП можна отримати безкоштовно у пунктах обслуговування Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС або у будь-якій іншій установі, яка надає подібні послуги. Перелік документів, необхідних для отримання електронного підпису, розміщений за посиланням https://acskidd.gov.ua/etrusted-services.

Бланки податкової декларації про майновий стан і доходи з додатками  можна переглянути або завантажити на сайті ДПС в Електронному кабінеті платника за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/form/view/F0100211.

Варто пам’ятати, що у разі надсилання податкової декларації поштою, платник податку зобов’язаний здійснити таке відправлення на адресу відповідного контролюючого органу не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації. А при поданні податкової звітності в електронній формі, - не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає такий граничний строк.

Декларацію  можна подати особисто у Центрах обслуговування платників податків за місцем своєї реєстрації.

Інформація про поштові адреси Центрів обслуговування платників податків податкових інспекцій розміщена на офіційному порталі Територіальних органів ДПС у Київській області за посиланням  https://kyivobl.tax.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/teritorialni-organi/.

 Обов’язковому декларуванню підлягають:

- доходи від особи, яка не є податковим агентом (в тому числі від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, тощо);

- доходи, з яких при нарахуванні або виплаті податок на доходи фізичних осіб не утримувався;

- спадок від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення;

- доходи від продажу інвестиційних активів;

- іноземні доходи, тощо.