Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: зміни у податковому полі обговорено зі старостами Новодунаєвецької ОТГ

опубліковано 16 квітня 2021 о 11:45

На території Новодунаєвецької об’єднаної територілаьної громади, яка включає в себе 12 населених пунктів, відбулась робоча зустріч зі старостами та представниками підприємницької спільноти, ініціатором якої виступила начальник ДПІ Наталія Баранюк.

Першочерговим питанням було наповнення місцевого бюджету та взаємодія органів податкової служби і місцевого самоврядування, а також податківцем акцентовано увагу на основних ключових показниках надходжень.

У форматі «запитання-відповідь» зустріч тривала півтора години, на якій податківець професійно, чітко та доступно роз’яснила новації податкового законодавства, зокрема, декларування та оподаткування доходів громадян – одноосібників, які є власниками земельних ділянок площею понад 2 га та власними силами обробляють ці ділянки; плата за землю; податок на нерухоме майно; акцизний податок; робота з боржниками, застосування РРО, використання Електронного кабінету, електронних сервісів, тощо.

 «Протидія тіньовій економіці, впровадження сучасних електронних сервісів та інші завдання, які забезпечують наповнення бюджету, стають близькими і зрозумілими для учасників зустрічі після їх обговорення. У нинішніх умовах бізнесу необхідна ефективна роз‘яснювальна робота як у ході безпосередніх зустрічей, так і у форматі онлайн спілкування. Новодунаєвецька громада, яка охоплює понад десять населених пунктів, є не лише однією з найбільших у регіоні, але й досить самодостатньою й економічно активною. І цю активність підсилює співпраця з бізнесом», - підкреслила Наталія Баранюк.