Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: у Ярмолинцях триває зацікавлене й активне обговорення змін у податковому законодавствi

опубліковано 15 квітня 2021 о 14:36

За участі начальника Ярмолинецької ДПІ Світлани Павлюковської, представників селищної ради та підприємництва відбулась робоча зустріч,  у ході якої роз’яснено зміни у податковому законодавстві, особливості проведення деклараційної кампанії доходів громадян та інші  важливі аспекти співпраці з бізнесом.

«Запровадження електронного документообігу – це той формат, який прискорює наші співпрацю і додає до неї комфорту. Зокрема, суб’єкти господарювання можуть скористуватися електронними сервісами ДПС для подання звітності та сплати податків, проведення звірки взаєморозрахунків з бюджетом та отримання адміністративних послуг. Кожного разу переконуємося, що електронне звітування – найбільш зручний та сучасний формат спілкування», - розповіла Світлана Павлюковська.

Принагідно керівник ДПС наголосила, що новації у сфері застосування РРО/ПРРО спрямовані, перш за все, на захист легального бізнесу та виведення з тіньового обігу частки готівкових розрахунків та безконтрольного обігу товарів.

Також, Світлана Павлюковська нагадала присутнім,  що про кампанії декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2020 року. Відтак, платник податків зобов’язаний подати декларацію до 1 травня 2021 року. Найзручніше це зробити в електронному вигляді, скориставшись Електронним кабінетом.

Також роз’яснено механізми дії Закону України від 04.12.2020 № 1072 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», адже в застосуванні на практиці цього закону зацікавлені як податкові органи, так і платники податків.