Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Цифра_дня: земельний податок додав до місцевих бюджети Хмельниччини 175 мільйонів гривень

опубліковано 15 квітня 2021 о 14:34

З початку 2021 року до місцевих бюджетів Хмельницької області надійшло 175 мільйонів гривень плати за землю. При цьому понад 155 мільйонів гривень земельного податку сплатили юридичні особи, решта – майже 19 мільйонів гривень плати за землю надійшло від фізичних осіб.

Слід зауважити, що плата за землю – це бюджетоформуючий платіж територій Хмельниччини, тому його адміністрування під особливим контролем. Акцент у цьому напрямку роботи податківці ставлять на те, аби жоден гектар ріллі, пасовищ, земельних ділянок, які виділені під ведення бізнесу, не пройшов повз оподаткування.

Динаміка сплати податків, що зараховуються до місцевих бюджетів, значною мірою залежить від активної позиції керівників громад, які повинні наполягати на тому, щоб всі суб’єкти господарювання та громадяни виконувати свої податкові зобов’язання.

Водночас легальна підприємницька діяльність, впорядкування земельних відносин з усіма землекористувачами та власниками земельних угідь і пильний контроль за податковою дисципліною тих, хто використовує землю задля комерційного зиску, – передумови бюджетного успіху громад, - зазначають фахівці Головного управління ДПС у Хмельницькій області.

 

 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»