Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Співпраця податківців з ОТГ результативно наповнює місцеві бюджети та підвищує добробут громадян» - Наталія Баранюк

опубліковано 12 квітня 2021 о 09:52

На Дунаєвеччині пройшли виїзні робочі зустрічі начальника ДПІ Наталії Баранюк з активом громад. Зокрема, такі заходи відбулися в Іванковецькому, Горчичанському та Залісецькому старостатах.

«Розмова стосувалася насамперед деклараційної кампанії 2021 у ході якої громадяни декларують доходи, отримані в 2020 році.  Також необхідно залучати до декларування громадян, які самостійно обробляють власні земельні ділянки чи паї площею понад 2 гектари (одноосібники) та отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції та  фізичних осіб – орендодавців, які надають власні земельні ділянки чи паї в оренду громадянам, які не є суб’єктами господарювання, та отримують дохід у вигляді орендної плати», - підкреслила Наталія Баранюк.

У ході зустрічі керівник податкової інспекції проінформувала присутніх про списання, відтермінування, прощення податкового боргу, передбачені Законом 1072. А також розповіла про подання звітності в електронному вигляді та Електронний кабінет платника податків, який створює комфортні умови для ведення бізнесу.

Крім того йшлося про законодавчі новації у впровадженні  та застосуванні РРО, можливості використання безкоштовних програмних реєстраторів розрахункових операцій.

«Сьогодні ми робимо акцент на проведенні за участю активу ОТГ комплексної інформаційної кампанії для жителів громад щодо важливості добровільної сплати податків до бюджетів. Оскільки, всі громадяни зацікавлені у розвитку інфраструктурних проектів на своїх територіях. Саме від сплати податків залежить чи будуть побудовані дороги, садочки, школи, лікарні, тощо», - підсумувала посадовець.